Prijavite se za Vikend aktivizma u BL
Cilj ovog događaja je razvijanje kritičke svijesti kod mladih, kroz sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema u Bosni i Hercegovini.

Prijavite se na deseti “Vikend aktivizma“ koji će se održati od 6. do 8. augusta u parku “Mladen Stojanović“ u Banjaluci.

Kao i prethodnih godina kroz različite edukativno – kreativne radionice ćete dijeliti znanje i učiti jedne_i od drugih, te se upoznati sa nenasilnim, društveno – odgovornim djelovanjem kao i demokratskim metodama za izgradnju boljeg društva. Vikend aktivizma daje priliku da radite u grupama ili pojedinačno i da se umrežujete i ostavrujete saradnju sa učesnicima_cama iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.

Predavači na “Vikendu aktivizma“ će biti dugogodišnji aktivisti iz cijele Bosne i Hercegovine.

  • Poziv je otvoren za sve mlade ljude od 18 do 30 godina iz Bosne i Hercegovine.
  • Troškove prevoza, smještaja i ishrane snosi Udruženje građana ,,Oštra Nula“.
  • U skladu sa epidemiološkom situacijom i odlukama Kriznog štaba RS organizatori će preduzeti sve mjere zaštite učesnika.
  • Za sve su obezbjeđene maske, kao i sredstva za dezinfekciju, a s obzirom da se događaj održava na otvorenom, možemo održati i socijalnu distancu među učesnicima.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na ovogodišnjem Vikendu aktivizma, molimo da ispunite prijavni formular.

Rok za prijavu je subota, 31. juli 2021. godine. Učesnici koji budu primljeni na Vikend aktivizma će sve tehničke i praktične informacije dobiti putem maila u ponedeljak, 2. avgusta 2021. godine.

studomat.ba