Otvorena turistička sezona u Višegradu

Prvomajski i vaskršnji praznici otvorili su turističku sezonu u Višegradu. Brojni turisti, kako domaći, tako i iz okruženja, odlučili su da praznike provedu upravo u ovom gradu, a prema broju turista koji su posjetili grad na Drini i Rzavu, ova sezona mogla bi biti jedna od uspješnijih.

Prva grupa turista pristigla je u Višegrad većinom u sopstvenoj režiji. Medjutim, neki su se odlučili da u Višegrad dođu organizovano – brodom.

”Očekujemo rast broja gostiju koji dolaze na ovu destinaciju. Planiramo da u maju i junu vozimo petkom, subotom i nedeljom, a u julu i avgustu šest dana u nedjelji”, kaže Goran Glišić, kapetan broda.

Turisti ističu da u Višegradu ima i te kako šta i da se vidi i doživi.

Početkom nove turističke sezone Višegrađani su zadovoljni. Nadaju se da virus korona neće imati uticaja na turizam, koji ovaj grad stavlja u vrh turističkih destinacija u Srpskoj.

”Nadamo se da će sve biti u redu prvenstveno u pogledu zdravstvene situacije, jer od toga i zavisi broj dolazaka. Nadam se da su ljudi željni putovanja i da će Višegrad biti njihova omiljena destinacija”, istakla je Olivera Todorović, direktorka Turističke organizacije Višegrad.

Mladen Đurević, načelnik Opštine Višegrad, naglasio je da ovaj grad spremno dočekuje turiste.

”Nadamo se da ćemo, za razliku od prošle godine, ove godine svakodnevno imati posjetioce u sve većem broju”, dodao je Đurević.

Kulturno-istorijske znamenitosti, krstarenje Drinom, zip lajn, bir bajk, vožnja vozićem ili možda rikšom i bogata gastronomska ponuda, razlog su više da posjetite Višegrad u uživate u sadržajima koje nudi.

Izvor: Višegradlive