Snaga lokalnog

Pozivamo vas da posjetite web stranicu USAID projekta Snaga lokalnog!

Stranica www.snagalokalnog.ba je predstavlja centralno mjesto na kojem će organizacije civilnog društva, institucije vlasti, biznis sektor, građani i građanke moći naći veliki broj informacija koje će im pomoći u svakodnevnom radu.

Šta sve nudi www.snagalokalnog.ba?

Imate ideje, a trebate novac da ih ostvarite?

Pogledajte Direktorij donatora koji daje pregled 690 donatora i poziva za projekte te pretražite i elektronsku bazu donatora koja će se ažurirati na dnevnoj osnovi.

Objavljujete vaše pozive za projekte? Objavite ih na www.snagalokalnog.ba!

Podržite kulturu solidarnosti i dostavite sve informacije koje želite da podijelite sa drugima!

Kako bi podržala kulturu solidarnosti, Snaga lokalnog je kreirala Google mapu da na jednom mjestu prikupi i javno promovira aktivnosti koje provode civilno društvo, volonteri i drugi dionici koji podržavaju ljude u potrebi, lokalne zajednice, pokazujući solidarnost i empatiju.

Imate druge informacije, o edukacijama, aktivnostima u lokalnim zajednicama ili tražite partnerstvo? Uključeni ste u neke filantropske aktivnosti?

Pošaljite informacije i omogućite nam da napravimo sveobuhvatnu bazu organizacija te promoviramo vašu organizaciju i njene aktivnosti.

Snaga lokalnog je alat koji građanima omogućava da učestvuju u promjenama i razvoju zajednice, obezbjeđuje informacije i savjete za prevazilaženje apatije i osjećaj obeshrabrenosti ili obespravljenosti.

Želite nam se pridružiti ili imate neke komentare, preporuke? Pišite na email info@snagalokalnog.ba.

O projektu!

Misija Snage lokalnog je jačanje inicijativa zajednica koje okupljaju građane kako bi se bavili konkretnim problemima i unaprijedili svoja susjedstva, zajednice, gradove i, na kraju, obnovu uvjerenja da naše djelovanje u stvari sve može promijeniti.

Snaga lokalnog će poboljšati lokalne kapacitete za rješavanje relevantnih razvojnih izazova koji utiču na društvo Bosne i Hercegovine. U okviru ove inicijative Mreža mira će uspostaviti i upravljati web platformom koja će omogućiti razmjenu informacija između svih aktera, te mapirati odnose i uticaje unutar civilnog društva, javnih i lokalnih institucija, kao i poslovnog sektora za lokalne inicijative u BiH.

Krajnji cilj USAID-evog projekta Snaga lokalnog koji implementira Mreža za izgradnju mira je da doprinese unapređenju lokalnih kapaciteta za rješavanje relevantnih razvojnih izazova koji utiču na društvo Bosne i Hercegovine. 

Želimo da se u aktivnosti uključe sve osobe koje žele postati pokretači promjena u svojim zajednicama kroz rad na unaprijeđenju postojećih društvenih procesa i zaštitu prirodne okoline.

Srdačni pozdravi od tima Snage lokalnog

Mišljenja i izjave koje su navedene na ovoj web stranici ne oslikavaju nužno mišljenja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.